Konsten att skapa ett virus

Mängden fientlig kod (virus, maskar, trojaner mm) har eskalerat under de senaste 2 åren. Det kommer ständigt nya rapporter från säkerhetsindustrin om antalet virus som finns i omlopp och vi pratar nu miljontals.

Man kan fundera på hur det kan spridas så mycket nya virus hela tiden men det är faktiskt inte så konstigt. Internet är en fantastisk källa vad gäller information och detta utnyttjar vi oavsett vilken agenda vi har. Vill du baka en kaka, kolla Internet. Vill du göra en bomb, kolla Internet. Och vill du göra ett virus, kolla Internet.

Bara på YouTube florerar det mängder av filmsnuttar som med varierande kvalitet beskriver hur du som viruskreatör skall gå till väga.

Ett annat effektivt sätt är att besöka någon av de ljusskygga communitys som enbart sysslar med denna typ av verksamhet. Jag har skrivit ett dokument om enkelheten att skapa ett virus och det dokumentet finner du här: http://www.secure-it.se/generator.htm

I dokumentet beskriver jag bland annat hur en virusgenerator (Virus constructor) fungerar och hur en av dessa communitys fungerar (i det här fallet VX Heavens).

Dokumentet är skapat endast i syfte att kasta ljus på hur enkelt det är för vem som helst utan programmeringskunskaper att skapa och distribuera ett virus. Även om man kan ha åsikter om värdet/nyttan med detta dokument anser jag att man måste vara insatt i det faktiska läget för att kunna förstå och motverka denna typ av hot.  

OBS! Att skapa och distribuera virus och annan fientlig kod som skadar annan person eller egendom är en brottslig handling.

/Tomas

Virus constructor

Virus constructor

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna en kommentar